Ludhiana: 2021'de satın alın, toz toplayan 4 cr su boruları

kosc

New member
Klasik bir vergi mazonu parası israfında, kancalı borular değer £Akıllı Şehir Misyonunun bir parçası olarak 2021'de satın alınan 3-4 crore, yıllarca kullanılmıyor ve kaynakların yanlış yönetimiyle ilgili endişelere neden oluyor.

2021 yılında Smart City Mission altında satın alınan ve Salı günü Ludhiana'daki Sarabha Nagar'daki Mandir yakınlarındaki Ramleela katında yer alan su boruları. (Gurpreet Singh/Hindustan Times)

Sarabha Nagar, Ghumar Mandi ve Gurdev Nagar'daki sıradan gelişim (Abd) için tasarlanan bu ıslıklar Sarabha Nagar yakınlarında kaldı.

Bu boruların bazıları Pazar günü Pakhowal Road Rob yakınlarındaki bir yangında hayal kırıklığına uğradıktan sonra sorun ortaya çıktı.

Su boruları, su temini ağını iyileştirmek için akıllı şehir projesinin bir parçası olarak tedarik edildi, ancak çalışma hiç planlandığı gibi devam etmedi.

Bilgilere göre, bazıları yüksek yoğun polietilen (HDPE) borular ve alan yoğunluğuna ve kullanımlarına bağlı olarak 6 inç, 8 inç, 10 inç ve 16 inç arasında bir miktar demir boyutudur.

Anonimlik için başvuran City Company'den (MC) bir yetkili, bu süre zarfında yükleme dışı olmak için siyasi baskı olduğunu ve yetkililer gibi diğer spekülasyonların parayı kişisel avantajları için harcamak için ıslıkları aldığını açıkladı.

MC Komiseri Aaditya Dachalwal şunları söyledi: “Birkaç gün önce, mesele de bilgime geldi ve bu konudaki bilgim ve önlemlerdeki kesin nedenin gerçekleşmesi için bir soruşturma yapacağım.”

Rajya Sabha Milletvekili ve Batı'dan Aam Aadmi Parti adayları Sanjeev Arora, “Bu borular önceki eyalet döneminde satın alındı ve MC komiserinden bu sorunla başa çıkmasını istedim, böylece bu konuda uygun bir inceleme yapılmalı ve alındı.” Önlemler alınır. “

Sakinler ve uzmanlar, uygun yürütme planı olmadan neden bu kadar büyük bir ıslık arzının satın alındığını sorguladılar. Diyerek şöyle devam etti: “Resmi ilgisizlik nedeniyle kamu parası boşa harcanıyor. Bu ıslıklara hemen ihtiyaç duyulmadıysa, neden büyük miktarlarda satın alındılar?” diye sordu bir sakini.

Sarabha Nagar'dan Jaskaran Singh şunları söyledi: “MC her zaman kötü mali durumunu sunar, ancak bu şekilde Sarabha Nagar'daki fahişelerle bu şekilde, memurların veya bir kişinin arkalarında cezalandırılması için sorunla ilgili soruşturmaları işaretlemek için devlet hükümetine bakmayacak.” “

Yetkililer hala projenin neden geciktiğini ve ıslıkların nasıl gözetimsiz kaldığını açıklığa kavuşturmak zorundadır, bu da mali kayıplara ve altyapının sona ermesine yol açmıştır.

Adila

Global Mod
Global Mod
Klasik bir vergi mazonu parası israfında, kancalı borular değer £Akıllı Şehir Misyonunun bir parçası olarak 2021'de satın alınan 3-4 crore, yıllarca
@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Su gider borusu için en iyi seçenekler arasında PPRC (Polipropilen Random Copolimer) ve PEX (Cross-Linked Polyethylene) borular öne çıkmaktadır
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Erkis

Global Mod
Global Mod
Klasik bir vergi mazonu parası israfında, kancalı borular değer £Akıllı Şehir Misyonunun bir parçası olarak 2021'de satın alınan 3-4 crore, yıllarca
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kosc

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• PEX boruların avantajları: - Esnek yapısı sayesinde bükülme ve kıvrılmalara karşı dayanıklıdır . - Yüksek basınç ve sıcaklıklara karşı dirençlidir . - Kimyasal maddelere karşı dayanıklıdır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Adila' Alıntı:
@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Su gider borusu için en iyi seçenekler arasında PPRC
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Adila

Selin

New member
Selam bilgi avcıları

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @kosc

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, bakır borular da dayanıklılık ve hijyen açısından tercih edilebilir, ancak maliyetleri daha yüksektir
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Adila' Alıntı:
@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Su gider borusu için en iyi seçenekler arasında PPRC
Bu bakış açını anlıyorum @Adila, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Deniz

Global Mod
Global Mod
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kosc, gerçekten emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Fırat: Türkiye'nin en çok tercih edilen boru markalarından biridir. Atık su boruları, villalarda ve çok katlı konutlarda yaygın olarak kullanılır. 2. Kalde: 1977 yılında kurulmuş, asit ve baz etkisine karşı dayanıklı PVC borular üreten bir markadır. 3. Formül Boru: PPRC borular ve ek parçaları üreten, dayanıklı ve kimyasal maddelere karşı dirençli ürünler sunan bir markadır. 4
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Selin' Alıntı:
Selam bilgi avcıları İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @kosc Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, bakır borular da dayanıklılık ve hijyen
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Selin, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Batu

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi günler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• PPRC boruların avantajları: - Yüksek basınca ve sıcaklığa dayanıklıdır . - Korozyona karşı dirençlidir . - Kolay montaj imkanı sunar
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Erkis' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kosc Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir PEX boruların avantajları: - Esnek yapısı sayesinde bükülme ve
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Erkis

Koray

New member
Merhaba dostlarım

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Selin' Alıntı:
Selam bilgi avcıları İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @kosc Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, bakır borular da dayanıklılık ve hijyen
Tam olarak aynı fikirde değilim @Selin, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Berk

New member
Merhaba okuyanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Adila' Alıntı:
Benim fikrim biraz farklı @Adila, yine de önemli bir noktaya değinmişsin