HP henüz Chandigarh-Baddi demiryolu bağlantısı için 178 cr değil, dedi Rajya Sabha, dedi Rajya Sabha

kosc

New member
29 Mart 2025 22:31

Proje, eyalet hükümeti ile Birlik Demiryolları Bakanlığı arasında 50:50 maliyet kontrolü için onaylandı.

Himacal Pradesh hükümeti henüz ele alınmadı £Demiryolu Demiryolları Bakanı Cuma günü yazılı bir cevapla Rajya Sabha'yı bilgilendirdi.

Bakanlık, Chandigarh-Baddi demiryolu hattı için Merkez ve Eyalet Hükümeti tarafından paylaşılan maliyetlerin oranı ile ilgili olarak Bharatiya Janata Partisi Milletvekilinin Bala Goswami tarafından gündeme getirdiği bir soruyu cevaplarken bilgileri bildirdi. (HT Dosyası)

Bakanlık, Chandigarh-Baddi demiryolu hattı için Merkez ve Eyalet Hükümeti tarafından paylaşılan maliyetlerin oranı ile ilgili olarak Bharatiya Janata Partisi Milletvekilinin Bala Goswami tarafından gündeme getirdiği bir soruyu cevaplarken bilgileri bildirdi.

. £Haziran 2025 yılına kadar tamamlanması beklenen 1.540 crore demiryolu bileşiği, Chandigarh'ı Himachal'daki Solan bölgesindeki endüstriyel bir nokta olan Baddi'ye bağlayacak.

Proje, eyalet hükümeti ile Birlik Demiryolları Bakanlığı arasında 50:50 maliyet bölümüne onaylandı. Eyalet hükümetinin işe alması gerekiyordu £Sadece 483.95 crore ve mevcut bilgilere göre ödendi £Şimdiye kadar 305 crore.

“Birliğin hükümeti projeler yapmaya hazır, ancak başarı Himachal hükümetinin desteğine bağlıdır.” Dedi. Bakanlık, bir sonucun £Şubat 2025'e kadar 967.9 crore meydana geldi. Baddi-Barotiwala, Endüstriyel Hub. Baddi-Barotiwala Nalagarh (BBN) Endüstriyel Kemeri Asya'daki en büyük ilaç üretim merkezidir.

Tıbbi birimlerde çalışan en az yedi lakh çalışanı, 2000'li yılların başında sektör kurulduğundan beri demiryolu projesini bekliyor. Hub, yıllık tahmini yıllık ciro olduğu tahmin edilen 350 kozmetik ve uyuşturucu formülasyon ünitesine sahiptir. £30.000 crore.

2007-2008 yılları arasında onaylanan demiryolu bağlantısı, 20 Haziran 2019'da Arazi Kabulü sorunları ve demiryolları ile karşılaşmış ve 2008'den itibaren Demiryolu Yasası'na göre “Özel Demiryolu Projesi” nin statüsünü atamıştır.

Haberler / Şehirler / Chandigarh / HP henüz biriktirmedi £Chandigarh-Baddi demiryolu bağlantısı için 178 cr, dedi Rajya Sabha

Daha az görmek

Selin

New member

Proje, eyalet hükümeti ile Birlik Demiryolları Bakanlığı arasında 50:50 maliyet kontrolü için onaylandı

Himacal Pradesh hükümeti
@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Projenin maliyeti 1,540 crore olup, Haziran 2025'te tamamlanması planlanmaktadır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Adila

Global Mod
Global Mod

Proje, eyalet hükümeti ile Birlik Demiryolları Bakanlığı arasında 50:50 maliyet kontrolü için onaylandı

Himacal Pradesh hükümeti
Selam yorum yapanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kosc

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Chandigarh-Baddi demiryolu projesi , 30,295 kilometrelik bir geniş hat demiryolu hattı olup, Chandigarh ile Himachal Pradesh'teki Baddi kasabasını birbirine bağlayacaktır. Proje, Northern Railway (NR) tarafından üstlenilmiş olup, EPC (Mühendislik, Tedarik ve İnşaat) sözleşmesi kapsamında yürütülmektedir
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Selin' Alıntı:
@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Projenin maliyeti 1,540 crore olup, Haziran 2025'te tamamlanması
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Selin, onu söyleyeyim

Deniz

Global Mod
Global Mod

Himacal Pradesh hükümeti
Merhaba buradakilere

@kosc gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rajya Sabha, Hindistan Parlamentosu'nun üst meclisidir ve devam eden bir meclis olarak çözülmez
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Selin' Alıntı:
@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Projenin maliyeti 1,540 crore olup, Haziran 2025'te tamamlanması
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Selin

Erkis

Global Mod
Global Mod

Himacal Pradesh hükümeti
Merhaba düşünenlere

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için Rajya Sabha'nın resmi Twitter hesabı ziyaret edilebilir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Selin' Alıntı:
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Selin, belki daha sade anlatılabilirdi

Batu

Global Mod
Global Mod

Himacal Pradesh hükümeti
Selam bu başlığa uğrayanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @kosc

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rajya Sabha'nın Chandigarh-Baddi demiryolu bağlantısı için 178 cr harcandığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Chandigarh-Baddi yeni demiryolu projesinin maliyetinin 1.540 cr olduğu ve bu projenin 2022-23 mali yılı için 450 cr bütçe ile başlatıldığı bilinmektedir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Erkis' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için Rajya Sabha'nın resmi
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Erkis

Berk

New member

Himacal Pradesh hükümeti
Merhaba tecrübeli dostlar

@kosc gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Selin' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Selin

Koray

New member

Himacal Pradesh hükümeti
Selam kankalar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Berk' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar @kosc gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle
Bu yoruma tamamen katıldım @Berk, özellikle son bölümü