Hayat baharat | Kırılmış hediye kan yoluyla canlı tuttu, onları sınırda feda ederek

kosc

New member
Dün yakındaki bir fırından bir ekmek almak için dışarı çıktım. Girdiğim anda dünya dışarıda bir mola veriyor gibiydi. Etrafımda sakin bir sarılma gibi sarılmış yer – yumuşak, kehribar -kolorlu aydınlatma, vanilyanın tatlı fısıltısı ile karışan yatıştırıcı koku sıcak ekmek ve masal ışıkları sevgiyle unutulmuş istekler gibi eski ahşap çubukların etrafına çarptı. Tezgahtaki kız, her şey gülümsüyor ve sıcaklık, siparişimi alırken bir an beklememi istedi. Pencerenin yakınında kampanya yaptım ve odanın sessizliğini üzerime yerleştirdim.

Barış, bir askerin en kutsal duasıdır, ancak yükümlülük çağırdığında onu korumak için ateşten geçecektir. (HT Dosyası)

Dışarıda, hayat nazikçe gitti – genellikle engelsiz. Her şey kısa bir süre için sessiz hissetti, neredeyse kutsal. Sanki dünya sarsılmamış gibi. Sanki sınırlarda hiçbir şey yanmamış gibi. Barış bir doğum hakkı gibi, hiçbir kırılgan hediye kan ve kurbanlardan canlı bir hediye vermedi.

Sonra bir ses kırıldı.

Bir sonraki masada, muhtemelen otuzlu yaşların başında, kafenin rahatça bir grup genç yetişkin vardı. Pizza ve mocktails hakkında güldüler, ama kolay gösterdiler. Ulusun devleti, hüküm giymiş kararlar hakkında hararetle konuştular, hükümeti alay ettiler ve barışı korumayı açıkladılar. Bunlardan biri gururla yayınladıkları bir rolden bahsetti – barış hakkında bir alıntı ile bir karartma ekranı. Diğerleri başını salladı, parmaklarını parlayan ekranlar üzerinde kaydırdı.

Ve onu izlediğimde – kaygısız, kaygısız, yumuşak konfor parıltısında yedik – bir şeyin bana nasıl döndüğünü hissettim. En büyük savaşın iki kahve markası arasında olduğu hava koşullu bir kafede barışı vaaz etmek zahmetsizdir. Geceleriniz hiç beklemeyle doldurulmadığında ayakları rekabetçi toza hiç dokunmadığında ekranların arkasına sloganları yükseltmek ne kadar kolaydır.

Sadece görüşler hakkında yorum yapmakla kalmadılar, onlara söylemeyi özledim. Bir gökyüzünün altında şişen bir askerin sessizce özveri ile yarıştılar. Telefonuyla göğsünde uyuyan ve asla gelemeyecek bir çağrıdan korkan bir annenin sonsuz gecesini temizlediler. Ve kocası ulusunu giyerken evi omuzlarında taşıyan kadını – güçlü, görünmez – unutuyorlar.

Barış savaş eksikliği değildir; Kurbanların varlığıdır. Yazılmamış veya yayınlanmamış veya haşed. Diğer kahve fincanlarının giyebilmesi için tüfekleri omuzlayanlar tarafından inşa edilmiştir. Crossheirs'de duranlar tarafından filtrenin arkasında değil.

İçimdeki her fiber yandı: “Hiç kapıyı çalmayı bekledin ve diğer tarafta üniformayı korktun mu? Bir ailenin hayalleri hakkında örtülü bir üç renkli gördün mü? Hayatınızı asla isimlerini bilemeyecek insanlar için veren birini sevdiniz mi?”

Ama ben yapmadım. Sessizce gittim, elimde ekmek, kalbimde bir fırtına.

Hizmet edemezseniz, en azından vaaz yok. Gerçek vatanseverlik yayınlanmadı. Yaşanır. Ve barış? Barış, bir askerin en kutsal duasıdır, ancak yükümlülük çağırdığında onu korumak için ateşten geçecektir.

[email protected]

Yazar, Hoshiarpur'un serbest çalışanıdır