Haryana: Asya'nın Narnaul'da ortaya çıkan en büyük hardal yağ fabrikası, çiftçilere fayda sağlamak için, diyor Saini

kosc

New member
Haryana Başbakanı Nayab Singh Saini Pazar günü yaptığı açıklamada, eyalet hükümetinin Narnaul'daki Asya'daki en büyük petrol fabrikasını Seni -Rewari -Grown Seni için kurmak için bir proje hazırladığını söyledi.

Haryana Başbakanı Nayab Singh Saini Pazar günü Kurukshetra'daki Samani köyünde. (HT Dosyası)

“Proje kısa bir süre sonra uygulanacak ve çiftçilerin lakhları bundan yararlanacak. Tüm bu çiftçilerin hasatının asgari destek fiyatı (MSP) ile satın alınması sağlanıyor. Haryana, çiftçilerin tüm mahsullerinin MSP'de satın alındığı ilk eyalettir.” Dedi.

Saini, Pazar günü Kurukshetra'daki Samani köyünde konuştuğunda bunu söyledi. Başbakan Narendra Modi'nin “Man Ki Baat” programını dinlemek için buradaydı.

Saini, “Yağmur Yağmurunu Yakala” planı altında göletlerin inşa edildiğini söyledi. Eyalette 2.000 göletin inşası üzerine çalışmalar tamamlandı ve önümüzdeki dönemde eyalette 2200 yeni gölet inşa edilecek. “Bunun dışında çiftçiler, suyun korunabilmesi ve devletin karanlık bölgeden gelebilmesi için tarlalarda ve panchayat arazisinin gramında yağmur suyunu toplamaya teşvik edilir. Güney'deki insanlar daha fazla mahsul verimi alırlar. Eyaletin diğer bölgelerinde, çiftçiler kuru sistem ve su -sateaid de benimsemelidir.

Eyalet hükümetinin Jal Shakti Birliği Bakanı'nı, Bhujal Yojana'nın karanlık bölgeden 86 bölgeyi çıkarması için havuz yapmayı önerdiğini ve Birliğin Su Bakanı bu teklifi onayladı.

Saini ayrıca Ladwa seçim bölgesinin geliştirme çalışmalarını kontrol etmek için Indira Gandhi Ulusal Koleji'ndeki yetkililerin bir toplantısına başkanlık etti. Oturumda yetkililere, alt bölüm ofis kompleksinin inşaat çalışmalarının inşaat çalışmalarında bir gecikme vermemesi gerektiğini itiraf etti.

“Bu kompleksin inşası önümüzdeki 2 ay içinde başlatılmalı ve ihale süreci önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanmalıdır. £Eyalet hükümeti de bu projede kabul edildi ”dedi.

Saini, hükümetin Kaulapur köyünde bir bütçeyle yapıldığını söyledi. £2.83 crore. Başbakan gönderildi £21 lakh, köyün gelişimi için yerinde Panchayat hesabına. Bununla birlikte, Sarpanch köyünün tüm gereksinimlerini karşıladığından emin oldu.

Saini, ulusal ve uluslararası oyuncuları hazırlamak için Dhanaura Jattan Dorf Ladwa'da modern bir spor stadyumunun inşa edildiğine yardımcı oluyor.

“Etrafında £Dhanaura Jattan'ın spor sahaları ve Khaira ve Beed Kalwa'nın CSR fonlarının bir parçası olarak 20 crore yayınlandı. Bu modern spor stadyumundaki oyuncular yüksek pantolon tesislerine sunuluyor ve bir iç salon da inşa ediliyor. Panchayat ülkesini 6 hektarlık bir spor stadyumunun yanında bir araya getirme emri verildi. Şimdiye kadar bir bütçe £Hükümet bu spor stadyumu için 2.34 crore harcadı ”diye ekledi Saini.

Ayrıca Pipli, Pehowa, Shahabad bloklarında BDPO'ların boş pozisyonlarını, Ladwa'daki UHBVN'den yönetici mühendis ve kısa süre içinde hastanelerde doldurmayı emretti. Sağlık Bakanlığı yetkililerine Babain Sivil Hastanesi'nde derhal yürürlüğe giren iki doktor atamaları talimatını verdi ve ayrıca sivil cerrahlardan düzenli olarak denetim yapmalarını istedi.

Adila

Global Mod
Global Mod
Haryana Başbakanı Nayab Singh Saini Pazar günü yaptığı açıklamada, eyalet hükümetinin Narnaul'daki Asya'daki en büyük petrol fabrikasını Seni -Rewari -Grown
Selam gündemi takip edenlere

@kosc gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evde hardal yağı üretimi için güvenli bir ortamda ve uygun ekipmanla çalışılması önerilir

Selin

New member
Haryana Başbakanı Nayab Singh Saini Pazar günü yaptığı açıklamada, eyalet hükümetinin Narnaul'daki Asya'daki en büyük petrol fabrikasını Seni -Rewari -Grown
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hardal yağı üretimi , genellikle soğuk sıkım veya presleme yöntemiyle gerçekleştirilir. İşte temel adımlar
Adila' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @kosc gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evde hardal yağı üretimi için güvenli
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Adila, iyi ki değindin

Berk

New member
Selam fikir üreticileri

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @kosc

• Eğer ambalajın üzerinde "gıda amaçlı değildir" uyarısı varsa, hardal yağı kesinlikle içilmemeli ve yemeklerde kullanılmamalıdır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Adila' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @kosc gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evde hardal yağı üretimi için güvenli
Haksız değilsin @Adila ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Erkis

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

@kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hardal yağı, sağlık ve güzellik alanlarında da kullanıldığı için bu sektörlerde de istihdam ve ekonomik canlılık yaratabilir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Selin' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hardal yağı üretimi , genellikle soğuk sıkım veya presleme
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Selin, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Deniz

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @kosc

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alternatif olarak, bazı bölgelerde hardal tohumları su ile karıştırılarak mayalanır ve ardından damıtılır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Erkis' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar @kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hardal yağı, sağlık ve güzellik
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Erkis, özellikle pratik tarafı çok farklı

Koray

New member
Selam gençler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @kosc

• Haryana'da Asya'nın en büyük hardal yağ fabrikasının ortaya çıkışı ve çiftçilere sağladığı faydalar hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, hardal yağının çiftçilere fayda sağlayabileceği bazı yollar şunlardır
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Erkis' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar @kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hardal yağı, sağlık ve güzellik
Fikir güzel ama eksik kalmış @Erkis, birkaç örnek daha iyi olurdu

Batu

Global Mod
Global Mod
Merhaba soru sahipleri

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @kosc

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için yerel kaynaklara veya ilgili otoritelere başvurulması önerilir
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Komik gelecek ama kafamda kurduğum denklem böyle sonuçlandı

Koray' Alıntı:
Selam gençler Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @kosc Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Koray

Deniz' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @kosc Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alternatif olarak, bazı
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Deniz, özellikle pratik tarafı çok farklı

Erkis' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar @kosc, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Erkis