Eski Haryana bakanı Savitri Jindal Kongre'den ayrılarak BJP'ye katıldı

kosc

New member
Eski Haryana bakanı Savitri Jindal, oğlu ve sanayici Naveen Jindal'ın safran partisine katılmak için partiden ayrılmasından günler sonra Perşembe günü Kongre'den ayrıldı ve BJP'ye katıldı.


84 yaşındaki eski Haryana bakanı Savitri Jindal, oğlu ve sanayici Naveen Jindal'ın BJP'ye katılmak için partiden ayrılmasından birkaç gün sonra Kongre'den ayrıldı. (HT dosya fotoğrafı)

84 yaşındaki Savitri Jindal, Başbakan Nayab Singh Saini, selefi Manohar Lal Khattar ve diğer BJP liderlerinin katıldığı Hisar'daki bir etkinlikte iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'ne (BJP) katıldı.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

Ayrıca Okuyun: Naveen Jindal Kurukshetra'da kampanyaya başladı

Çarşamba akşamı bir sosyal medya görevinde Kongre'den ayrılma kararını duyurarak, “Hisar halkını 10 yıldır MLA olarak temsil ettim ve Haryana eyaletine bakan olarak hizmet ettim.” Bugün Hisar'da ailemin tavsiyesi üzerine Kongre asil üyeliğinden istifa ediyorum.”

Savitri Jindal, bu yıl Forbes Hindistan tarafından ülkenin en zengin kadını seçildi. Forbes'un Hindistan'ın en zengin 10 kadını listesine göre merhum sanayici ve eski bakan OP Jindal'ın eşinin net serveti 29,1 milyar dolar ( ₹2,42 lakh crore).

Savitri Jindal, Haryana'da Bhupinder Singh Hooda liderliğindeki önceki Kongre hükümetinde bakandı.

2014 yılında Dr. Hisar'dan BJP'li Kamal Gupta. Gupta şu anda Nayab Singh Saini hükümetinde bakan olarak görev yapıyor.

2004'ten 2014'e kadar Kongre Milletvekili olarak Lok Sabha'da Kurukshetra seçim bölgesini temsil eden Naveen Jindal, Pazar günü Başbakan Narendra Modi'nin Viksit Bharat (gelişmiş Hindistan) gündemine katkıda bulunmak istediğini söyleyerek partiden ayrıldı. Kurukshetra'dan BJP adayı ilan edildi.

Haryana, 25 Mayıs'taki Lok Sabha seçimlerinin altıncı aşamasında oy kullanacak.