AAP, BBMB için Dirty Politika Oynuyor Karar: Haryana CM

kosc

New member
01 Mayıs 2025 05:12

Saini, Pencap CM Adamına herhangi bir fark yaratmaması gerektiğini, ancak her suyu teklif eden azizlerden ilham aldığını söylüyor.

Başbakan Nayab Singh Saini, Bhagwant Mann liderliğindeki Pencap'taki Aami Partisi hükümetini Bhakra Beas Yönetim Kurulu'nun (BBMB) Haryana'ya 8.500 cusec su atama kararını siyasallaştırmaya suçladı ve AAP “Dirty Politics” in yaklaştığını söyledi.

Başbakan Nayab Singh Saini, Bhagwant Mann liderliğindeki Pencap'taki Aami Partisi hükümetini Bhakra Beas Yönetim Kurulu'nun (BBMB) Haryana'ya 8.500 cusec su atama kararını siyasallaştırmaya suçladı ve AAP “Dirty Politics” in yaklaştığını söyledi. (Ht -fatefoto)

Saini Panchkula'daki bir basın toplantısında konuştu: “Pencap'taki insanlar AAP'ın kirli siyaset oynadığını anlıyorlar. Kalkınma politikasına ne zaman katılacaklar? Delhi'den sonra AAP Pencap'taki insanları tanımaya başladı. Man Sahib partizan politikasına katılmamalı.”

Saini, Bhai Kanhaiya örneğinden alıntı yaptı ve şöyle dedi: “Pencap azizler ülkesidir ve halkı herkese su teklif etti. Onlardan ilham almalıyız. Bu içme suyuyla ilgili. Pencap, ağabeyimizdir; neden farklılıklar yaratır? Düşük düzeyde siyaset.”

Çarşamba günü BBMB kararından sonra Mann, BJP'yi, komşu devletin Mart ayına kadar su payını zaten tükettiği zaman Haryana'nın iddialarını karşılamak için yönetim kurulu tarafından Pencap Hükümeti'ne baskı yapmakla suçladı.

Saini, insanın protesto yolunu almak için onları almak yerine çiftçilerin çıkarları içinde çalışması gerektiğini söyledi.